By Published On: 19 november 2020253 words1.4 min read

Delen via

Zoekgedrag in tijden van het coronavirus deel 2

Toen het coronavirus voor het eerst de kop op stak in Nederland werd er veel gebruik gemaakt van Google om de antwoorden op verschillende vragen te krijgen. Waar we destijds vooral zochten naar duidelijkheid over het virus, de symptomen en of er wel voldoende toiletpapier zou zijn, liggen de prioriteiten nu anders. 

Wat is er trending op Google?

 

Waar zocht Nederland naar op de dag van de persconferentie?

Op de dag van de persconferentie (17 november 2020) zijn we meer dan geïnteresseerd in corona, maar vooral in de consequenties van de huidige maatregelen. Kunnen we samen Sinterklaas of Kerst vieren? En hoe zit het met de zwembaden, bioscopen en restaurants? We zien ook duidelijk dat er behoefte is aan informatie over luchtigere onderwerpen. Volksport nummer één voetbal blijft -misschien juist nu- ook een onderwerp waar we massaal naar zoeken. Dat we minder bezig zijn met corona dan tijdens de eerst golf blijkt ook wel uit het feit dat we pas op de negende plek ander corona-gerelateerd zoekgedrag terugzien.

Waar we eerder dus vooral meer informatie zochten over het virus, zoeken we nu uit wat de maatregelen allemaal wel niet voor gevolgen hebben op ons dagelijks leven. Ook zoeken we juist naar zaken om ons af te leiden. Wat mag er wel, wie staan er in de basis bij Oranje, waar kan ik nog wel een Playstation 5 bestellen en hoe gaat het met Fred van Leer? Allemaal kwam het terug in de top 10 van meeste gezochte onderwerpen.

Delen via