By Published On: 16 februari 2015190 words1 min read

Delen via

SPOT publiceert GfK Twitter TV Rating

Twitter heeft vorige week bekend gemaakt dat SPOT vanaf heden een GfK Twitter Rating gaat publiceren. Ze geven met deze rapportages iedere week inzicht in het bereik van de populairste Nederlandse televisieprogramma’s en –zenders op Twitter.

Dat de ontwikkelingen op het gebied van interactieve televisie hard gaan is geen nieuwe ontdekking. Social media en in het bijzonder Twitter spelen hier ook een grote rol in. Via Twitter delen kijkers ongegeneerd hun mening en gaan ze de interactie met het televisieprogramma- of zender aan. Voor programmamakers biedt dit de toegevoegde waarde dat ze hier direct op in kunnen spelen en ook het programma op langere termijn kunnen verbeteren.

Gezien de relevantie van deze Twitter-activiteiten is GfK daarom de Twitter TV Rating uit gaan brengen. Deze Twitter TV Rating bestaat uit:

  • Top 20 TV programma’s waarover het meest getwitterd is.
  • Top 15 TV zenders met de meeste tweets.

Deze toplijsten bevatten cijfers over het aantal tweets, het aantal unieke twitteraars, het aantal twitteraars dat een tweet heeft gezien en het totale aantal impressies. De Twitter TV Rating is wekelijks te vinden op de website van SPOT.

Delen via