By Published On: 27 maart 2020349 words1.8 min read

Delen via

Naast een stijging in de kijkcijfers, zien we ook een stijging in de luistertijd sinds het begin van de Coronacrisis in Nederland. Ondanks dat men minder onderweg is of op het werk, zien we een stijging van 6% in de totale luistertijd. Men blijft graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de wereld.

Zoals te verwachten is deze stijging enkel te zien in de luistertijd thuis. Daarnaast zien we een flinke stijging in de luistertijd via internet. Er werd in week 12 33% meer via internet naar de radio geluisterd dan in de week ervoor. Hieronder de belangrijkste cijfers op een rij:

  • De luistertijd nam in week 12 toe van 164 minuten naar 173 minuten
  • De toename in luistertijd is voornamelijk zichtbaar op de thuislocatie. Hier steeg de luistertijd in week 12 met 32% t.o.v. week 11
  • De toename in luistertijd thuis gaat ten kosten van de luistertijd onderweg; deze daalde met 22%
  • De luistertijd op werk/school daalde van week 11 naar week 12 met 30%

Bron: NLO (Nationaal Luister Onderzoek)

  • De luistertijd via internet steeg met 33%
  • De luistertijd via FM/kabel bleef vrijwel gelijk. Via DAB+ daalde de luistertijd met 16%
  • Met name nieuwszenders stijgen flink. Zij hebben 48% meer online beluisteringen

Bron: NLO (Nationaal Luister Onderzoek)

Naast bovenstaande cijfers vinden er een hoop mooie initiatieven plaats op de radio. Verschillende radio dj’s proberen met een actie wat te betekenen voor mensen in het land. Zo werden er vuurwerkbrillen verzameld voor doktoeren, shirts geregeld voor IC-teams voor onder de veiligheidspakken, auto’s geregeld voor verzorgend personeel die door de aangepaste dienstregeling moeilijk op het werk konden komen, bloemen verspreid onder mensen die alleen zijn, waarmee zowel de mensen een plezier wordt gedaan, als de bloemenkwekers die dagelijks honderden bloemen weg moeten gooien vanwege het stilstaan van de export, mensen kunnen nummers aanvragen voor anderen, elkaar een hart onder de riem steken en ga zo maar door.

Kortom, er wordt volop geluisterd naar de radio, enkel op een andere locatie en via een andere ontvangstwijze. Daarnaast is het erg mooie radio, door alle hartverwarmende initiatieven. Benieuwd naar de mogelijkheden op radio, neem gerust contact met ons op!

Delen via