By Published On: 30 november 2012221 words1.1 min read

Delen via

STOP AIDS NOW! bouwt Amsterdamse Nieuwmarkt vol

Morgen is het weer Wereld Aids Dag, de dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan de strijd tegen aids. Aids Fonds en STOP AIDS NOW! staan erom bekend dat ze jaarlijks rond 1 december met opvallende acties awareness kweken. Zo stonden er 2 jaar geleden duizenden witte kruizen op het Museumplein, en vorig jaar werd de Munttoren bedekt met een 35 meter lang condoom.

Dit jaar is het thema aidsweeskinderen. Dat zijn kinderen die één of beide ouders verloren hebben aan de gevolgen van aids. Om de problematiek omtrent de 16,6 miljoen aidsweeskinderen op laagdrempelige wijze onder de aandacht te brengen is STOP AIDS NOW! op zoek naar 5000 Facebook-ouders voor Kissa, zo kun je op Facebookvader of moeder van haar worden.  Het thema komt ook dit jaar terug in een speciale actie, vandaag staat de Nieuwmarkt vol met kartonnen speelhuisjes. Dit huis(je) speelt een prominente rol in de hele campagne die vandaag van start gaat, en zul je nog vaak tegen gaan komen.

Rode draad in de campagne is het trieste feit dat sommige kinderen hun hele leven vadertje en moedertje moeten spelen. Door het bestellen van het speelhuis wordt er een bijdrage geleverd aan de preventie van aidsweeskinderen. Dus, door onze kinderen vadertje en moedertje te laten spelen hoeven kinderen in Afrika dat niet te doen!

Delen via