By Published On: 27 februari 2015351 words1.8 min read

Delen via

Op 21 april zal Google veranderingen doorvoeren waardoor mobielvriendelijke websites hoger in de zoekresultaten zullen worden getoond. Optimalisatie voor mobiele apparaten wordt nu een nog belangrijker onderdeel van zoekmachineoptimalisatie.

“This change will have a significant impact in our search results” – Google

Er zijn twee soorten bedrijven. Bedrijven die 21 april met knikkende knieën tegemoet zien en bedrijven die er dan eens goed voor gaan zitten en het websitebezoek omhoog zien schieten. Dat de smartphone en tablet het surfgedrag van consumenten hebben veranderd is een open deur. Helaas hebben nog niet alle bedrijven hun website hierop kunnen aanpassen. Google staat er niet om bekend, maar dit keer geeft het zeer specifiek aan dat de tijd begint te dringen om deze aanpassingen wel door te voeren. Op 21 april zal er een verandering plaatsvinden in de manier waarop Google sites gaat beoordelen en rangschikken in de zoekresultaten. Hierdoor zullen mobielvriendelijke websites écht beloond worden in de vorm van een hogere notering in de Google zoekresultaten. Dit staat garant voor een toename van het aantal potentiële klanten dat de website ziet en bezoekt. In hoofdlijnen zullen er twee dingen gaan gebeuren.

1. Er zullen meer en hogere noteringen van mobielvriendelijke websites in de zoekresultaten staan.

Optimalisatie voor gebruik op mobiele apparaten zal een (nog) belangrijkere meetfactor worden. Dat wil zeggen, het geeft Google een positief signaal. Google gaat geoptimaliseerde websites een positieve boost richting de eerste pagina meegeven. Gebruikers zullen makkelijker relevante content vinden die geschikt is voor het apparaat waarmee zij op Google zoeken.

2. Er zal meer relevante informatie uit apps worden getoond in de zoekresultaten.

Bedrijven die middels apps hun klanten bedienen van een mobielvriendelijke omgeving, zullen ook profiteren van deze veranderingen. Informatie uit apps zal (indien de app geschikt is voor indexering) nu direct in de zoekresultaten zichtbaar zijn.

We willen niet die partner zijn die na iets teveel wijn oude koeien uit de sloot gaat halen, maar we hebben het al eens eerder gezegd: het is nu écht tijd om met een mobielvriendelijke website te beginnen. Wie nog langer wacht gaat dat merken aan teruglopende websitebezoeken of erger nog, teruglopende verkoop.

Delen via