By Published On: 13 januari 2014177 words0.9 min read

Delen via

Afgelopen week hebben er een aantal veranderingen in de programmering in de vooravond van Nederland1 en SBS6 plaatsgevonden. De Wereld Draait door is verplaatst van Ned3 naar Ned1 en op SBS6 is het programma Utopia begonnen. Wie profiteren er van deze veranderingen en wie verliezen er terrein?

Zowel Ned1 als SBS6 profiteren flink van de wijzigingen, logischerwijs verliest Ned3 een flink aandeel en ook RTL7 lijkt last te hebben. Als we kijken naar het zenderaandeel in het tijdvak 19.00 uur tot 21.00 uur zien we de volgende verschuivingen:

Wat betreft het aantal kijkers zien we dat Ned3 ruim 1 miljoen kijkers heeft verloren. Het aantal kijkers naar Ned1 stijgt maar in absolute aantallen valt dat enigszins mee. Dat het aandeel stijgt en het aantal kijkers minder stijgt wordt veroorzaakt door het feit de mensen nu langer blijven kijken (en dus niet naar een andere zender weg-zappen).

RTL4 lijkt vooralsnog weinig last te hebben van de wijzigingen bij de concurrentie. Indien u meer wilt weten over het televisielandschap en de inkoopmogelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons op nemen.

Delen via