By Published On: 24 november 2020238 words1.2 min read

Delen via

Maandelijks worden de radiocijfers gepubliceerd door Nationale Luister Onderzoek (NLO). De cijfers van luisterperiode september-oktober zijn net gepubliceerd en we nemen de meest opvallende ontwikkelingen met jullie door.

In de doelgroep 10 jaar en ouder blijft Radio 2 de grootste zender met een marktaandeel van 11,9% Qmusic zit daar net achter met een marktaandeel van 11,8%. Radio 538 sluit de top 3 af met een zenderaandeel van 9,9. Vorige maand stond Radio 10 nog in de top 3, maar nu gaat Radio 538 ze nipt voorbij. Qmusic heeft een stijgende lijn te pakken het afgelopen jaar, waardoor ze Radio 538 en Radio 10 achter zich laat en Radio 2 op de hielen zit.

Of Qmusic de komende maanden de koppositie van Radio 2 kan overnemen is de vraag, het zou kunnen dat ze in de luisterperiode okt-nov kort de grootste zender zijn. Maar door de Top2000 die in december wordt uitgezonden, en elk jaar enorm populair is, zal aan het einde van het jaar Radio 2 zeer waarschijnlijk weer het grootste zijn. Vorig jaar was het marktaandeel van Radio 2 in de luisterperiode dec19-jan20 zelfs 19%. In aanloop naar de feestdagen zagen we voorgaande jaren ook de luistercijfers van Sky Radio stijgen door de non-stop kersthits die daar nu ook alweer volop te horen zijn. Maar cijfers uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst, dus we zijn heel benieuwd wat de cijfers van de komende maand zullen zijn.

*Is een verzameling van meerdere regionale zenders

Bron: NLO 2020, doelgroep 10 jaar en ouder, zenderaandeel %

Delen via