By Published On: 11 augustus 2017305 words1.5 min read

Delen via

De VaarWater-app van Waternet is dit jaar in de prijzen gevallen bij de Red Dot Awards, een prestigieuze award voor designers. Ontwerpbureau Uselab heeft de VaarWater-app een opknapbeurt gegeven, en mag de prijs in de categorie ‘App’ in ontvangst nemen tijdens de Awardshow in Berlijn.

De Media Maatschap is door Waternet gevraagd de online mediastrategie voor de VaarWater-app te verzorgen. Aan de hand van een doelgroepanalyse is bepaald welke kanalen het meest geschikt zijn om zoveel mogelijk downloads te generen. Hieruit is naar voren gekomen dat de doelgroep het beste te bereiken is via Facebook, Instagram, display en Google. Bovendien kan op deze kanalen de inzet verder worden geoptimaliseerd worden op zoveel mogelijk conversies/clicks. Door het toepassen van tijd- en locatietargeting en het inspelen op het weer, wordt de doelgroep vervolgens op zeer relevante momenten aangespoord de vernieuwde app te downloaden. Zo hebben we bijvoorbeeld bij mooi, zonnig weer de zichtbaarheid van de campagne verhoogd en bij slecht weer het budget verlaagd.

Naast de online campagne was de VaarWater-app de afgelopen tijd ook op het water niet te missen. Door zeer grote opblaasbare flessenpost te plaatsen op drukke waterroutes werden waterliefhebbers gewezen op de vernieuwde app en aangespoord deze te downloaden. Ook werden de inwoners van de Gooi- en Vechtstreek in het regionale dagblad geïnformeerd over de app.

De mediacampagne voor de VaarWater-app levert mooie resultaten op! Sinds de start van de campagne zien we bij Android een stijging van 150% in het aantal nieuwe gebruikers van de VaarWater-app (naar 2.500 nieuwe gebruikers). Ook bij Apple is het aantal nieuwe gebruikers gestegen met 67% (naar 4.142 nieuwe gebruikers).

Dus, mocht je tijdens een mooie, zonnige middag in de regio Amstel, Gooi en Vecht zijn, dan kun je de campagne voor de VaarWater app voorbij zien komen. Maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon via deze link downloaden.

Delen via