By Published On: 1 augustus 2016354 words1.8 min read

Delen via

Er is een nieuwe onverwachtse ontwikkeling gaande op het gebied van online video. Lange tijd was horizontaal filmen de standaard, maar 2016 gaat het jaar worden van vertical video.

Alle grote videoplatformen tonen video op een horizontale manier. Hierdoor ontstaan er zwarte balken aan de zijkant van het scherm. Dit heeft er zelfs voor gezorgd dat er een vertical video syndroom bestaat. Er zijn apps ontwikkeld om vertical video tegen te gaan. Zoals Horizon.  Er is een actiegroep saynotoverticalvideos.com opgericht tegen vertical video. Maar goed nieuws, de actiegroep kan zichzelf opheffen, want verticaal is het nieuwe horizontaal.

De nieuwe grondlegger van vertical video is Snapchat. Bij Snapchat worden de meeste video’s verticaal opgenomen en verzonden. Snapchat geeft aan dat vertical video’s negen keer beter uitgekeken worden dan horizontal video’s. Daar moet natuurlijk wel bij gezegd worden dat de app is ontwikkeld voor vertical video. Maar nu ook Facebook en YouTube overstag zijn, kunnen we toch wel spreken van een doorbraak voor vertical video. Zij hebben in een recente update hun apps geschikt gemaakt voor verticals.

Vertical video’s krijgen dus nu ook vertical players op de grootste social media platformen. Het voordeel hiervan is dat er geen zwarte balken meer aan de zijkant te zien zijn. Het volledige scherm wordt benut. Gebruikers hoeven niet meer hun mobiel te kantelen. En laten we eerlijk zijn de smartphone is bovenal een vertical device. En Pokémon Go spelen op een horizontale manier is natuurlijk niet te doen.

Wat heeft dit voor gevolgen voor online advertising. Bij een mobiele campagne waarbij video wordt ingezet is het goed om op deze trend in te spelen door speciaal hiervoor video content te maken die verticaal kan worden afgespeeld. Bij een click-to-play wordt de video dan schermvullend afgespeeld op een verticale manier. De gebruiker hoeft zijn toestel niet meer te kantelen en heeft vanaf het begin de volledig aandacht voor jouw video.

Wil je ook aan de slag met deze nieuwe manier van video advertising of meer weten hierover, neem dan contact met ons op. Wij helpen graag met het bedenken van een goed zichtbare vertical videocampagne.

Delen via