Per week luistert 90% van de Nederlanders gemiddeld 3 uur per dag naar de radio. Uit onderzoek blijkt dat radioluisteraars openstaan voor radioreclame; ze horen de radio, terwijl ze bezig zijn met andere activiteiten, maar slaan de reclames onbewust toch op. Daarnaast blijkt dat radio wordt beoordeeld als een betrouwbaar medium.

Hoe bereikt u uw doelgroep met radio?

Radio heeft verschillende zenderprofielen. De Media Maatschap kent de profielen en weet naar welke zenders uw doelgroep luistert. Dat maakt radio zeer efficiƫnt.

Voor welke doelstellingen zetten we radio in?

Radio is een effectief medium voor het opbouwen van naamsbekendheid. Daarnaast is radio relatief goedkoop, waardoor u met een beperkt budget een groot bereik kunt realiseren.

Mogelijkheden van adverteren op radio?

Bij radio kunt u kiezen uit radiospots en non-spots. Vormen van non-spot adverteren zijn:

  • Programmasponsoring: door middel van programma aan- en afkondiging verbindt de adverteerder zich voor een bepaalde periode aan een programma.
  • Prijssponsoring: bij prijssponsoring stelt de adverteerder prijzen ter beschikking, die in het radioprogramma worden benoemd en weggegeven.
  • In-Program promoties: dit zijn acties die voor een adverteerder in een programma van een radiostation worden ontwikkeld.
  • Sponsoring van off-air activiteiten die op de radio worden uitgezonden, evenementen en festivals. Hierbij lift het merk mee op de uitstraling van het evenement.

Tools

De Media Maatschap beschikt over diverse tools, waarmee wij de meest optimale radio campagne voor u op kunnen zetten. Daarnaast monitoren wij de prestaties van de campagnes en optimaliseren wij deze waar mogelijk.