De combinatie van beeld en geluid en weinig afleiding maakt de bioscoop tot een enorm impactvol medium. Het bioscooppubliek komt voor vermaak en is volledig gefocust. Hierdoor staan ze open voor de gepresenteerde boodschap op het witte doek. Bioscoopreclame heeft hierdoor een hogere attentiewaarde dan televisie.

Voor welke doelgroep is bioscoopreclame?

De nadruk ligt op de leeftijdsgroep van 12-29 jaar. Deze doelgroep heeft de hoogste bezoekfrequentie. Ook het marktaandeel van 40-54 jarigen is erg hoog in bioscopen. Dit is te verklaren door het grote aandeel van deze leeftijdsgroep in de Nederlandse maatschappij.

Voor welke doelstellingen zetten we bioscoop in?

Bioscoopreclame is met name geschikt voor thematische campagnes, sampling en belevingscommunicatie. De kosten voor het inzetten van bioscoopreclame zijn vergeleken met andere media relatief hoog.

Mogelijkheden van bioscoopreclame?

U kunt kiezen voor verschillende vormen van bioscoopreclame. Enkele voorbeelden:

  • Bij Global Vision wordt uw reclame bij alle films op alle doeken in Nederland vertoond, om een zo breed mogelijk publiek te bereiken.
  • Kiest u voor Film Follow, dan wordt de spot enkel uitgezonden bij één of meerdere specifieke films, die aansluiten bij het doelgroepprofiel.
  • Gezinnen bereikt u met Family Vision. De commercials worden vertoond bij Nederlandse familiefilms, waar zowel kinderen als de meekijkende ouders uw advertentie zien.
  • Selectieve doekreclame zet u in als u regionaal of zelfs lokaal wilt adverteren.

Tools

De Media Maatschap beschikt over Tools waarmee wij doelgroepprofielen van uw bioscoopdoelgroep opstellen, uiteenlopend van mediagebruik tot interesses. Daarnaast hebben wij toegang tot onderzoeksgegevens over onder meer bereikcijfers, bezoekfrequenties en marktaandelen van alle doelgroepen.