Terug naar nieuwsoverzicht

Meer informatie?

Meer informatie? Neem contact met ons op via 020-6160040.

Of laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Viewdle verbindt realiteit en social media met elkaar

Op het Mobile World Congress, dat deze week in Barcelona plaatsvindt, demonstreerde Viewdle hun visuele analyse technologie waarme gezichten kunnen worden gelinkt aan social media.

Viewdle opereert tussen de camera en gebruiker. Gezichten in de camera stream worden geanalyseerd, geïdentificeerd en gekoppeld aan links naar social media platforms. Gebruikers kunnen zo mensen taggen in foto’s en video’s en dit naar de sociale netwerken zenden, en de software leert ook van het taggen. Met de live view kun je een augmented reality laag over je omgeving projecteren, die informatie onthult over de mensen om je heen.

ReadWriteWeb noemt het ‘the Creepy, Super Cool Future of Smartphones & Social Networks’. Inderdaad, je vindt het helemaal niks en vreest voor grove privacyschending, of je bent lyrisch als nooit tevoren over de potentie voor ingebouwde gezichtsherkenningssoftware op smartphones.

Persoonlijk val ik in de laatste categorie. Stel dat ik op een feestje ben en ik zie iemand waarvan ik even kwijt ben wie het is of waar ik hem/haar van ken. Is het dan echt zo erg dat ik even mijn telefoon op de persoon in kwestie richt om erachter te komen? Aanvankelijk zal dit veel vragende blikken opleveren, maar na verloop van tijd weten we niet beter. Net zoals dat nu met social media gaat, en eerder met internet in zijn algemeenheid. De toekomst is er al, dus kunnen we er maar beter aan wennen.