Terug naar nieuwsoverzicht

Meer informatie?

Meer informatie? Neem contact met ons op via 020-6160040.

Of laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

27-10-2010:

RTLXL.nl: het nieuwe video on-demand platform van RTL

Met de lancering van RTLXL.nl is er nu één online verzamelpunt van al het videomateriaal van RTL. Niet alleen zullen alle series, programma’s en films van RTL Gemist daar te vinden zijn, ook wordt RTL Video geïntegreerd. Uiteindelijk moet het hele archief worden ontsloten. De nieuwe videosite wordt geschikt voor gebruik op pc, mobiel, iPad en NetTV. Hiermee heeft iedereen die graag ieder gewenst moment en overal ‘tv’ kijkt, één centrale plek waar het gehele RTL-aanbod aan programma’s, films, series en clips te bekijken en terug te kijken is. De site is vijf dagen geleden live gegaan.

Arno Otto, Directeur RTL Digital Media:

Het aantal mensen dat non-lineair kijkt, neemt enorm toe. Met RTLXL.nl bieden we één centrale plek waarmee we het gebruiksgemak voor de kijker verder vergroten. Uiteindelijk wordt RTLXL.nl dé plek waar mensen hun eigen zender kunnen creëren, met elke gewenste content op elk gewenst moment.

RTL gaat voor de videosite ook exclusieve content produceren die niet wordt uitgezonden op tv. Het is niet bekend om wat voor content dit gaat en of hiervoor zal moeten worden betaald. De omroep zegt wel de mogelijkheden voor abonnementen te onderzoeken. “We kiezen nu voor een advertentie- en transactiemodel”, aldus Otto. “Uiteindelijk kun je je voorstellen dat je een abonnement neemt waarmee je bijvoorbeeld voor een maand alle content zonder reclame kunt bekijken. Dat is nu nog niet aan de orde. Zodra we meer betaalde content hebben, krijgen we vanzelf dat model.”