Terug naar nieuwsoverzicht

Meer informatie?

Meer informatie? Neem contact met ons op via 020-6160040.

Of laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Nokia kiest voor Windows Phone 7

Nadat de kersverse topman Stephen Elop eerder deze week flink aan de bel trok, en daarmee feitelijk Nokia tot zinkend schip verklaarde, gonsde het van de geruchten. Daar is vandaag een einde aan gekomen: Microsoft en Nokia hebben aangekondigd intensief te zullen gaan samenwerken en samen een brede strategie op het gebied van smartphones aan te gaan. Windows Phone wordt het primaire smartphoneplatform van Nokia en de Finnen gaan Microsoft helpen doorontwikkelen om het platform groot te maken. Bing wordt de standaard zoekmachine op alle Nokia telefoons.

Front tegen Apple/Android

Verder gaat Microsoft gebruikmaken van de deals met providers om apps en games af te rekenen via de telefoonrekening. Voor deze ‘operator billing’ heeft Nokia veel deals, waaronder met alle grote providers in Nederland en België. Deze billing agreements moeten het in de toekomst gemakkelijker en laagdrempeliger maken voor gebruikers om Nokia Windows Phone services aan te schaffen in landen waar creditcard gebruik laag is.  Op de smartphones zal niet de Ovi Store, maar Microsoft Marketplace de softwarewinkel van keuze zijn.

Microsoft heeft dus de grootste hardwaremaker van smartphones ter wereld weten te strikken, en het nieuwe partnership moet de strijd aangaan met Apple en Android. De stap komt dan ook niet als een verrassing; sinds enige weken waren er aanwijzingen dat Nokia Windows Phone-toestellen zou gaan maken. Geruchten die alleen maar werden gevoed door de memo van Elop. Wat dit betekent voor de concurrentie en de markt als geheel is nu de vraag. Een vraag waar niemand nu nog het antwoord op weet, maar ter inspiratie en overpeinzing is op Tweakers al een uitgebreide discussie aan de gang over de (mogelijke) consequenties van de samenwerking voor zowel Microsoft als Nokia.