Terug naar nieuwsoverzicht

Meer informatie?

Meer informatie? Neem contact met ons op via 020-6160040.

Of laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

19-10-2010:

Mobile bestedingen boven 1 miljard

Mobile marketeers roepen het elke keer opnieuw: “200(vul zelf maar in) wordt het jaar van mobile!” Ditmaal lijken ze echter gelijk te krijgen; mobile advertising gaat de grens van 1 miljard dollar doorbreken. Onderzoeksbureau eMarketer heeft berekend dat dit volgend jaar al snel het geval zal zijn. De uitgaven aan mobile advertising liggen in de V.S. dit jaar op 743 miljoen dollar. Vorig jaar lag dit bedrag op 416 miljoen dollar, wat een stijging van ongeveer 73% betekent.

Mede door de acquisitie van AdMob door Google en de lancering van iAd door Apple heeft eMarketer een positieve kijk op de markt van mobile advertising. In 2014 schat het onderzoeksbureau de uitgaven aan mobile advertising op 2,55 miljard dollar.

De toenemende populariteit van smartphones maakt dat marketeers in de Verenigde Staten niet meer om mobile advertising heen kunnen. Dezelfde trend zien we terug in Nederland, ook hier neemt het aantal iPhones, BlackBerry’s en Android-toestellen gestaag toe. Voordat mobile echter eenzelfde status heeft zijn we vermoedelijk een jaar verder. Maar is het goed om te weten dat het er nu toch echt aan zit te komen.