Terug naar nieuwsoverzicht

Meer informatie?

Meer informatie? Neem contact met ons op via 020-6160040.

Of laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Layar brengt interactive print naar de massa

Layar, vooral bekend is van de gelijknamige augmented reality app, is al geruime tijd bezig de statische pagina’s in printmedia te verrijken met digitale content. In enkele gevallen hebben de uitgevers dit geheel zelfstandig gedaan, maar nu acht Layar de tijd rijp om interactive print ook toegankelijk te maken voor het grote publiek.

Gisteren werd de Layar Creator gelanceerd: een self-service webapplicatie om digitale content toegankelijk te maken vanaf gedrukte pagina’s. De nogal complexe technologie was al beschikbaar, maar is nu sterk vereenvoudigd. Iedereen kan beelden, PDFs of digital buttons op de pagina’s slepen en ze publiceren op het Layar platform. Geen gezwoeg in de code of programmeurs nodig.

Content verrijken

Een partij die al langer van de technologie gebruik maakt is LINDA. magazine, waar in iedere uitgave Layar gebruikt wordt om video’s, beelden, links naar webshops of social media te integreren met de content in het blad. Ook VTwonen is zelf aan de slag gegaan met de Layar Creator. De vele Buy buttons op de producten zijn direct aan PayPal gekoppeld, waardoor je direct vanuit het magalogue (combinatie magazine/catalogue) aankopen kunt doen.

De introductie van een laagdrempelige tool als de Layar Creator biedt een scala aan nieuwe mogelijkheden voor uitgevers van printmedia, niet alleen om gedrukte content te verrijken maar ook om een (betere) koppeling te maken tussen print, de online uitgave van een titel en de hieraan gekoppelde social media profielen. Daarnaast kan het voor bepaalde gedrukte media een middel zijn om de weg omhoog weer te vinden en nieuwe inkomsten aan te boren. De dienst is nu nog gratis te gebruiken, maar per 1 augustus zal voor bepaalde topfunctionaliteiten betaald moeten worden. Op de site van Layar is meer  informatie te vinden, alsmede video’s die laten hoe eenvoudig het feitelijk is om zelf een Layar aan je printuitgave toe te voegen.