By Published On: 27 februari 2012329 words1.6 min read

Delen via

MyRadio: het beste van traditionele radio en streaming muziek

De toch al zo roerige muziekmarkt krijgt er weer een speler bij. De Sky Radio Group zal binnenkort met MyRadio iedereen een nieuw uniek radiostation bieden, waarmee je kunt kiezen uit verschillende muziekgenres, zoals bijvoorbeeld 80’s, 90’s, pop, klassiek of Nederlandstalig. Per genre zijn lijsten samengesteld, maar je kan ook zelf een zender met verschillende genres aanmaken. MyRadio stelt aan de hand van de geselecteerde genres een lijst samen en elk liedje dat je hoort kan worden gewaardeerd door een thumbs up of thumbs down. De lijst wordt opgesteld aan de hand van het luistergedrag en de waarderingen van de luisteraar; voor iedereen wordt zo een unieke muzieklijst samengesteld. Zelfs reclames kunnen worden gewaardeerd, erg welkom voor adverteerders! Ook kun je op de hoogte blijven van het weer, verkeer en het nieuws. Dit alles maakt dat MyRadio een persoonlijke, interactieve radiobelevenis is.

Sociale muziekbeleving

MyRadio is ook social; je kan nummers, lijsten en zelf gecreëerde radiozenders namelijk delen op Hyves, Facebook en met vrienden met een MyRadio account. Als je vrienden jouw muzieksmaak vertrouwen kun je zelfs hun lijst onderbreken met een liedje dat jij te gek vindt! Ook op de werkvloer kan MyRadio ideaal zijn, zo kan je samen met collega’s een lijst op laten stellen en bij 3x thumbs down wordt het liedje overgeslagen en begint het volgende nummer. Zo werk je samen met je collega’s interactief en sociaal aan een gezamenlijke radiobelevenis.

Met name door de sociale elementen onderscheidt MyRadio zich zowel van de huidige radiostations als de streaming services. Als luisteraar wordt je direct geëntertaind met een op jou afgestemde, persoonlijke muzieklijst. Daarnaast is de luisteraar ook actief bezig met MyRadio, door het waarderen en/of delen van liedjes. Oftewel MyRadio is een combinatie van het ‘lean back’ en ‘sit forward’ principe. De combinatie van het gemak van radio en de vrijheden van digitale muziek maken MyRadio tot een geduchte concurrent.

 

Delen via