By Published On: 18 mei 2016274 words1.4 min read

Delen via

Sinds enige tijd zit ik al rijdende in de auto vol verbazing te kijken naar de bewegingen van mijn dochter. Bij elk deuntje/track/song/nummer dat via de boxen mijn oren bereikt (via de bluetooth verbinding vanuit Spotify of Youtube) begint mijn 14 jarige dochter allemaal bewegingen te maken die verdacht veel lijken op de eerste les voor doven en slechthorenden. Mijn dochter vertelde mij dat het afkomstig is van een app Musical.ly. Een app voor iOS en Adroid mobieltjes. Voor wie er nog nooit iets van heeft gezien, Musical.ly is een soort moderne variant van dubsmash & Vine maar dan een videocontent platform waarin verschillende ‘vloggers’ in beeld clips uitbeelden en ook meezingen. Te grappig en populair. Inmiddels zijn er een aantal gebruikers die meer dan miljoenen volgers hebben.

Kortom Musical.ly app is vooral een lip sync app, maar er is meer aan de hand dan dat. Inmiddels telt het 60 miljoen gebruikers die regelmatig (lees dagelijks) gebruik maken van deze app. De musical.ly iPhone app levert direct een video-ervaring waarmee gebruikers deel kunnen nemen aan wedstrijden, het volgen van populaire users, muzikanten en beroemdheden. Kortom een nieuw, op zich zelf staand social media platform. Inmiddels is het zelfs al een app geworden om beroemd mee te worden. Gebruikers kunnen musical.ly app gebruiken om muziekvideo’s te voorzien van een verscheidenheid aan effecten en lip sync voice-overs alvorens ze de video uploaden.

De doelgroep bestaat vooral uit meisjes tussen de 12 en de 16 jaar, maar wie weet neemt deze app wel een vlucht net zoals Snapchat. Mede door dergelijke ontwikkelingen willen wij jullie het volgende bericht over Dubsmash niet onthouden.

Delen via