By Published On: 27 mei 2016370 words2 min read

Delen via

Het gaat gebeuren! De volgende verandering binnen Google AdWords is officieel. Afgelopen dinsdag heeft Google aangekondigd dat ze dit jaar nog langere advertenties beschikbaar maken voor adverteerders. 

Mobiele revolutie

Gedreven door de mobiele revolutie zijn eerst de advertentieteksten aan de rechterkant op de desktop verdwenen. Het creëren van een uniforme lay-out voor desktop en mobiel heeft dit tot doel. Hierop volgend is Google gaan testen met langere advertentieteksten. Google speelt in op de verwachting/prognose die ze begin dit jaar gaven: meer zoekverkeer via mobiel dan desktop.

Tegenwoordig gaat de smartphone overal mee naar toe. Als online marketeers zijn we bezig met het inzetten van mobiele strategieën. Consumenten zitten in diverse fases wanneer zij zoeken op hun mobiele telefoon. De juiste content en advertenties moeten op de juiste fase aansluiten. Het samen komen van de digitale en fysieke wereld speelt hierbij een enorme rol.  Vanuit dit oogpunt zijn langere advertentieteksten een enorm voordeel.

De voordelen voor u als adverteerder zijn onder andere:

  • Meer ruimte voor informatie over het product en of service;
  • Consument weet exact wat je aanbiedt voordat ze naar de website gaan;
  • Grotere impact op consumenten beslissing;
  • Hogere CTR (op basis van eerdere Google testresultaten).

Onderstaand een overzicht van de veranderingen:

Onderdeel Huidige situatie Aangekondigd
Meer impactvolle kopteksten Koptekst van 25 karakters 2 koptekst regels van 30 karakters
Langere beschrijvende regel 2 beschrijvende regels van 35 karakters 1 beschrijvende regel van 80 karakters
Relevantere zichtbare URL Een handmatig ingevoerde URL. Het domein wordt automatisch afgeleid van de uiteindelijke URL. Met de mogelijkheid om de zichtbare URL te bewerken.

Deze uitgebreide tekstadvertenties kunnen draaien op desktop, tablet en mobiel.

Verdere veranderingen

De mogelijkheid om specifieke bod aanpassingen in te zetten per apparaat type (mobiel, desktop en tablet). Ook komen er hoogstwaarschijnlijk nieuwe lokale zoekadvertenties. Adverteerders die gebruik maken van locatie extensies krijgen de mogelijkheid om locaties weer te geven wanneer bijvoorbeeld iemand zoekt naar een Italiaans restaurant.

Dit alles om de effectiviteit, de ervaring van de gebruiker en de resultaten te verhogen. Uiteraard zullen wij deze ontwikkeling voor onze klanten strategisch benaderen. Advertenties worden herschreven en strategieën hierop aangepast. Wij zijn heel benieuwd naar verdere ontwikkelingen die Google gaat doorvoeren. Wij houden jullie op de hoogte!

 

Door: Angela Lustenhouwer

BRON: Inside Adwords

Delen via