By Published On: 2 februari 2021314 words1.6 min read

Delen via

24/7 opgenomen worden door 125 camera’s. Menig mens zou zeggen ‘mij niet gezien!’, maar de inwoners van huize ‘Big Brother’ denken daar heel anders over. Ruim 14 jaar geleden werd de laatste uitzending van het veelbesproken programma uitgezonden. Dit jaar, op 4 januari, startte het nieuwe en zevende seizoen. Met een mooie mix aan Nederlandse en Vlaamse bewoners, wordt ‘het huis’ iedere dag tot en met april op RTL5 uitgezonden. Wij delen graag de cijfers rondom dit programma met jullie.

Televisie

Nu we inmiddels een kleine drie weken dagelijks naar het programma kunnen kijken, besloten wij eens de kijkcijfers onder de loep te nemen. Opvallend is dat de start van het programma heel hoog is geweest. Op die avond keken gemiddeld zo’n 1.4 miljoen mensen naar het programma. Dit hoge aantal heeft vooral te maken met het feit dat het programma op die avond op zowel RTL4 als 5 werd uitgezonden. Vooral RTL4 behaalde hier zeer hoge kijkcijfers (1.071.945). Na de start blijft het aantal kijkers redelijk gelijk, behalve op zaterdagen. Hier vallen de kijkcijfers net boven of ver onder de 100.000. Het programma wordt om 18:00 uur uitgezonden, wat kan resulteren in het lage aantal kijkers.

Stichting Kijkonderzoek biedt ons de informatie dat Big Brother in week 1 gemiddeld op #31 in de Top 100 stond en in week 2 is afgezakt naar een gemiddelde plek van #98. In week 3 ligt het programma buiten de top 100.

Search

Sinds begin januari is er niet alleen via tv interesse in Big Brother, er is daarnaast een stijgende interesse trend in het zoekgedrag in Google Zoeknetwerk te zien. Ook online is Big Brother dus populair en zijn mensen geïnteresseerd in the ‘where abouts’ van het programma. Er wordt steeds meer op gezocht en de prognoses voor komende maand geven een verdere stijging in het zoekverkeer naar het programma aan.

Wij zijn benieuwd hoe het programma zich de komende maanden zal blijven ontwikkelen.

Bron: Stichting Kijkonderzoek, 2021

Beeld: RTL

Delen via