By Published On: 20 mei 2016379 words2 min read

Delen via

Het nieuwe logo en de aangepaste lay-out werden met gemengde gevoelens ontvangen. Nu volgen er functionele vernieuwingen op Instagram waar wij in ieder geval wel bijzonder enthousiast over zijn. Instagram gaat haar kanaal aantrekkelijker maken voor bedrijven; er worden onder andere bedrijfsprofielen en uitgebreide retargetingmogelijkheden toegevoegd. Wat gaat er nu precies veranderen en hoe maakt u hier gebruik van?

Het bedrijfsprofiel

Op dit moment heeft elke gebruiker hetzelfde profiel. Het profiel van een bedrijf wijkt niet af van een persoonlijk account. Met de invoering van bedrijfsprofielen gaat Instagram hier verandering in brengen. Hoe gaan deze bedrijfsprofielen eruit zien?

Ten eerste heeft het bedrijfsprofiel een contact-button. Dit is vergelijkbaar met de call-to-action button op Facebook. Met deze button krijgt de gebruiker de mogelijkheid om het bedrijf te bellen, een routebeschrijving op te vragen of hun e-mailadres achter te laten voor een extra contactmoment of aanbieding.

Daarnaast heeft Instagram de zogenaamde ‘Dynamic Product Ads’ aangekondigd. Hierdoor krijgt u als adverteerder de mogelijkheid om bezoekers van uw website tot op productniveau te retargeten. Wanneer een bezoeker een blauwe trui heeft bekeken op uw website, dan kan deze bezoeker geretarget worden met diezelfde blauwe trui of een ander product dat hieraan verwant is.

Welke statistieken worden inzichtelijk vanuit het bedrijfsprofiel?

Met de bedrijfsprofielen krijgt u als bedrijf de mogelijkheid om een aantal interessante inzichten over uw volgers te krijgen. De volgende informatie over uw volgers wordt inzichtelijk:

  • Wanneer zijn uw volgers actief op Instagram?
  • Statistieken van eigen posts. Welke posts werken het beste?
  • Inzichten in volgersaantallen. Zitten er pieken en dalen in de volgersaantallen per week?
  • Demografische gegevens: het geslacht, de leeftijd en locatiegegevens van de volgers.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor u als bedrijf?

Bovenstaande ontwikkelingen leveren natuurlijk enorm veel nieuwe inzichten op. Nieuwe inzichten die gebruikt kunnen worden bij het bereiken van uw doelgroep. Zowel binnen Instagram als met andere kanalen. Deze inzichten in combinatie met de komst van de Dynamic Product Ads geven u de mogelijkheid om via Instagram unieke data te verkrijgen. Deze informatie is vervolgens te gebruiken om bij een uitermate relevante doelgroep verkopen te realiseren. Wij kijken dan ook met veel enthousiasme uit naar deze ontwikkelingen. En natuurlijk ziet De Media Maatschap ernaar uit om Instagram samen met u in te zetten als onderdeel van een campagne.

Delen via