By Published On: 24 september 2014377 words1.9 min read

Delen via

Je kon er op wachten: na thuisbasis V.S. in 2013 heeft Instagram nu ook advertenties in de feeds van Britse gebruikers geïntroduceerd. Er is bewust gestart met merken die reeds een sterke aanwezigheid op Instagram hebben, waaronder Starbucks, Cadbury, Estee Lauder en Sony Music. De achterliggende gedachte is om de ervaringen met het advertentie-ecosysteem zo natuurlijk mogelijk te houden.

Mondiale uitrol – een kwestie van tijd

Australië en Canada staan als volgende op de planning om advertenties te krijgen; dit past naadloos in de strategie om kantoren en medewerkers het eerst uit te rollen in Engelstalige landen. Met 1,5 miljoen gebruikers kan het daarom nooit heel lang duren voordat Facebook ook deze markt wil aanboren en wij dus aan de beurt zijn. Zo worden social media van owned media, een organisch, authentiek platform, meer er meer ingezet voor paid media. Natuurlijk zal dit bij een aantal gebruikers wederom tot frustatie leiden, maar zolang advertising op social media op niet al te indringende wijze wordt ingezet en er sprake is van een duidelijke strategie kan de toegevoegde waarde groot zijn.

De rol van sociale media in de online marketing mix wordt namelijk betwist sinds de introductie van Facebook, misschien zelfs MySpace. Content is king, maar nog te vaak wordt de vraag gesteld waar de ROI blijft. Die vragen kunnen wat betreft Instagram worden gepareerd met enkele simpele richtlijnen.

  • Interacteer, betrek mensen, engageer: te veel organisaties falen erin te communiceren en verbinden met hun gebruikers. Hoewel de oorzaken uiteenlopen, biedt Instagram een simpele manier om je doelgroep te bereiken, vermaken en hopelijk te behouden.
  • Merkimago : Instagram maakt dit authentieker dan het ooit is geweest. Merken zijn in staat om hun persoonlijkheid visueel weer te geven , en zich op betekenisvol niveau  te verbinden met de gebruiker.
  • Emotioneel aansprekend : de consument is niet meer bereid om te werken voor informatie. Een tekstuele merkboodschap wordt misschien gelezen, maar de kans dat een visuele boodschap ook goed overkomt en leidt tot een connectie met het merk lijkt een stuk waarschijnlijker.

Niemand zit erop te wachten om een verhaal te lezen, maar mensen zijn een stuk vatbaarder voor visuele impulsen. Zelfs als daar uiteindelijk een marketingstrategie achter zit. Dus, klaar om ruimte in het marketingbudget te maken voor Instagram? Wij wachten met smart af!

Delen via