By Published On: 4 augustus 2016600 words3 min read

Delen via

De laatste update van Instagram brengt een nieuwe functie met zich mee: Stories. Een functie waarmee je foto’s en video’s kunt delen die na 24 uur weer verdwijnen. Klinkt bekend? De functie lijkt inderdaad een directe kopie van Snapchat. Er is meer. Naast bovengenoemde gelijkenis heb je met Instagram Stories namelijk ook de mogelijkheid om filters en effecten toe te voegen.

Wat is de reden dat Instagram deze functie toevoegt? Welke gevolgen heeft dit voor het gebruik van Instagram en de advertentiemogelijkheden? In dit artikel komt u erachter. En we verklappen vast; in combinatie met de ontwikkelingen die Instagram aangekondigd heeft ziet de toekomst er veelbelovend uit.

Snackable content

De online wereld wordt sneller en sneller. Met het toevoegen van de Stories-functie speelt Instagram op deze ontwikkeling in; het delen en bekijken van snackable content wordt alleen maar makkelijker. Waar Instagram voorheen een platform was waar vooral hoogtepunten gedeeld werden, is er nu ook ruimte voor andere momenten, zo geeft Instagram ook zelf aan: “Instagram has always been a place to share the moments you want to remember. Now you can share your highlights and everything in between, too”. Bijkomend voordeel voor Instagram is hierdoor dat er sneller en meer gedeeld gaat worden, waardoor de gebruiksfrequentie van het kanaal toe zal gaan nemen.

Mogelijkheden voor merken en adverteerders

Adverteren met Stories

Voor adverteerders betekent het toevoegen van Stories een nieuwe manier om hun doelgroep te bereiken. Instagram blijft het kanaal dat gelinkt is aan creativiteit en visuele content. Hierdoor krijgen adverteerders nu de mogelijkheid om korte updates te delen met de doelgroep die zij willen bereiken. Tot nu toe heeft Instagram nog geen uitlatingen gedaan over de advertentiemogelijkheden die aan Stories gekoppeld gaan worden. Het zou echter goed kunnen dat ook in dit geval Snapchat gekopieerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan de advertentiemogelijkheden die Snapchat bood:

  • Geofilters: op basis van je locatie kun je een filter toevoegen die aangeeft waar je bent. Dit kan echter ook ingezet worden door bedrijven of evenementen.
  • Lenzen: door middel van lenzen kunnen gebruikers zichzelf omtoveren tot een dier, personage of een vervormde afspiegeling van jezelf. Bedrijven kunnen deze functie echter ook inzetten, zoals Beats By Dre deed.
  • Discover: hier krijgen merken de mogelijkheid om hun verhaal te vertellen door middel van een korte video. Het is hierbij zelfs mogelijk om een kanaal op te zetten waar gebruikers zich op kunnen abonneren. Op deze manier verschijnt het merk elke dag in de gebruiker zijn overzicht.
  • Daarnaast is het mogelijk om een lange video te laten zien, een mobiele website te promoten of een artikel te laten lezen. Deze verschijnen tussen de verhalen van je vrienden door.

 

Waarom voor Instagram kiezen als je ook op Snapchat kunt adverteren? Een voordeel van adverteren op Instagram ten opzichte van adverteren op Snapchat is de targeting. Bij Instagram zijn we gewend dat advertenties opgezet kunnen worden aan de hand van de uitgebreide Facebook-targeting, welke zich kenmerkt door de specifieke targeting-opties. Mocht Instagram deze optie dus ook gaan bieden, dan kan dit hele interessante mogelijkheden gaan opleveren.

Daarnaast is het relatief duur om een Snapchat campagne op te zetten. Tot nu toe was dit enkel voor de grote spelers mogelijk. Mocht Instagram deze opties door gaan voeren, dan is de verwachting dat deze opties ook voor de minder grote spelers (met kleinere budgetten) beschikbaar worden. Het is nog speculeren, maar wij zijn tot nu toe in ieder geval enorm enthousiast over het doorvoeren van deze functie. Heeft u vragen over de werking van Instagram Stories of een advies betreft adverteren op Instagram? Aarzel niet om contact op te nemen.

Delen via