By Published On: 30 januari 2011229 words1.1 min read

Delen via

HDC Media lanceert hyperlokale sites

HDC Media heeft afgelopen weekend een tweetal hyperlokale sites gelanceerd: Hoofddorp.Vandaag.nl en Alkmaar.Vandaag.nl. Beide sites staan onder redactie van de HDC-titels en richten zich op lokaal nieuws. Dat omvat het laatste nieuws over de plaatsen, maar ook van bijvoorbeeld instellingen, ondernemers en bewoners. Naast de nieuwsoverzichten staat een interactieve kaart, waarop te zien is waar het nieuws heeft plaatsgevonden, en verschijnen ook de laatste twitterberichten automatisch op de site. Hugo Schneider, adjunct hoofdredacteur online media van HDC:

De sites bieden ons de kans om opnieuw met digitale edities de haarvaten van de samenleving te bereiken. De afgelopen jaren is er bij onze kranten veel aan schaalvergroting gedaan. Er is een enorm aanbod van nieuws en in onze kranten is de ruimte schaars: simpelweg omdat het aantal pagina’s beperkt is.

De sites passen in de trend waarbij locatie een steeds grotere rol gaat spelen: nieuwsberichten, foto’s, video’s en Tweets kunnen al langer voorzien worden van een geotag, en ook diensten als Foursquare groeien erg hard. Het bieden van dergelijke lokale nieuwsplatformen is hierin een prima manier om toegevoegde waarde te leveren voor de burgers. HDC Media wil het komende jaar dan ook 20 websites lanceren, en in 2012 volgen nog eens 15 sites. Onder HDC Media vallen de regiodagbladen Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant.

Delen via