By Published On: 4 april 2014206 words1 min read

Delen via

De blog van Adformatie kopt vandaag met ‘Geurvertising: De Telegraaf ruikt naar appeltaart’. Voor dergelijke sensationele uitspraken zet ik mijn principes graag even opzij, dus gelijk even ’s lands grootste dagblad erbij gepakt om deze claim op waarheid te onderzoeken. Waar waren we ook alweer naar op zoek?

Wie vrijdag 4 april de Telegraaf openslaat, ruikt verse appeltaart. Met een advertentie die gedrukt is met naar appeltaart ruikende drukinkt, wil de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) de NVM Open Huizen Dag van zaterdag 5 april aankondigen.

En wat blijkt? De geur van appeltaart is helaas ver te zoeken. Weliswaar ruikt het een stuk aangenamer dan de gewone inkt op overige pagina’s, maar appeltaart? Nee, eerder zoetige aardbeisnoepjes of het parfum van de cassiére bij de Blokker. Maar die zijn ook erg lekker! Al staat het laatste misschien wat raar bij een open dag. Roeland Kimman van de NVM over de actie: “Appeltaart staat symbool voor een goede presentatie en een goed onderhoud van de aangeboden woningen, waarbij prijs en kwaliteit in de juiste verhouding staan.” Een mooie campagne van de NVM, alleen jammer dat de uitwerking wat tegenvalt.

Bekijk hier 37 voorbeelden waarin scentvertising – al dan niet succesvol, dat is natuurlijk lastig te beoordelen – is toegepast.

Delen via