By Published On: 14 maart 2013252 words1.3 min read

Delen via

Donald Duck komt met Concertgebouw-special

Het Concertgebouw wordt vanaf morgen op unieke wijze in het zonnetje gezet. De Donald Duck brengt deze week namelijk een speciale editie van het weekblad uit; ter ere van het 125-jarig bestaan van Het Concertgebouw verschijnt morgen een uitgave die geheel in het teken staat van klassieke muziek. Goofy geeft les over De Viool, Donald Duck beleeft avonturen als pianostemmer en er is een spannend stripverhaal over de verloren, onbekende Vijfde Symfonie van Chagrynikov.

Dit themanummer is de eerste in een reeks gebaseerd op mijlpalen voor Amsterdam; dit jaar bestaan de grachten 400 jaar, gaat het Rijksmuseum weer open, bestaat het Van Gogh Museum 40 jaar, viert Artis zijn 175e verjaardag en vindt op Koninginnedag ook nog de troonswisseling plaats. Daarom volgen er na deze special in ieder geval nog een museumeditie en een k(r)oningsnummer van het weekblad.

Rode draad

Donald Duck Weekblad heeft na het jubileumjaar 2012 (waarin Nederland centraal stond) het thema ‘Van Donald Duck steek je meer op dan je denkt’ als rode draad in campagnes en specials. Zo hoopt het blad kinderen en ouders op een vrolijke en positieve manier te informeren en te entertainen. Met deze speciale muziek editie, hoopt Donald Duck Weekblad haar doelgroep op vrolijke en luchtige wijze te interesseren voor klassieke muziek. Wij denken dat Het Concertgebouw hiermee op ludieke wijze duidelijk kan maken dat klassieke muziek niet perse de zware kost hoeft te zijn, zo worden er zelfs speciale kinderconcerten gehouden. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn!

Delen via