By Published On: 22 oktober 2012290 words1.5 min read

Delen via

DMM viert jubileum in Friesland

Vorig weekend trok De Media Maatschap inclusief aanhang naar het Friese Elahuizen. Daar wachtte ons een verblijf in It Skippershûs, een prachtig huis aan De Fluessen. Vrijdagmiddag rond een uur of vier begon de lange rit, onder begeleiding van vrijwel onophoudelijke stortbuien. Prima sfeerverhogend weertje, zolang je tenminste in de auto zit. Langzaam maar zeker druppelde iedereen binnen, wat betekende dat het eerst maar eens tijd was voor een welverdiende borrel. Tenslotte besta je niet elke dag 10 jaar.

Italiaans eten en Friese bootjes

Na de borrel was het tijd om te gaan eten. Hier moest nog wel wat voor gedaan worden, dit hebben we namelijk samen klaargemaakt in een kookworkshop, met een Italiaans tintje. Zelf pasta draaien, gamba’s marineren, sauzen pruttelen en natuurlijk de nodige aperitiefjes en toetjes in elkaar flansen. Erg vermakelijk, best leerzaam maar bovenal erg lekker!

In de avond was tijd voor een potje karaoke, het spel dat steeds leuker wordt naarmate de consumptie stijgt. Compromitterend filmmateriaal is op verzoek beschikbaar, maar vrienden van DMM hebben dit natuurlijk allang op het wereldwijde web aangetroffen. De volgende morgen gingen we zeilen op een Skûtsje, daar kun je niet omheen aan de Friese meren. Voor de één de uitgelezen kans om nog wat broodnodige uurtjes slaap te pakken, voor de ander een gelegenheid om zich eens te bewijzen op de uitgestrekte wateren van De Fluessen. Al met al waren de weergoden ons wederom gunstig gezind, want het kwam pas bij het verlaten van de boot weer met bakken uit de hemel. Waarvoor dank.

Na een geslaagd weekend kunnen we maar één ding zeggen: bedankt voor de afgelopen 10 jaar, en hopelijk zijn jullie er ook bij als we met DMM 20 jaar bestaan!

Delen via