By Published On: 5 juni 20191108 words5.6 min read

Delen via

Het is weer woensdag.. en dus weer een nieuwe DMM Mediaweek! We hebben weer een aantal leuke nieuwtjes en ontwikkelingen verzameld. In de video vind je een korte samenvatting, in onderstaand artikel lichten we de items verder toe. Benieuwd naar de toepassing van deze media voor jouw eigen merk? Neem gerust contact met ons op. Veel leesplezier en tot volgende week! 

 

Zeeman laat het effect van marketing duidelijk zien middels sneaker campagne

Dat marketing werkt heeft Zeeman nogmaals bewezen met de verkoop van sneakers. Zij brachten onlangs twee soorten sneakers op de markt, van vergelijkbare kwaliteit. Eén sneaker met een eenvoudig ontwerp te koop voor € 12,99 en één sneaker met extreem design verkrijgbaar voor € 200,- genaamd HybridZ. Hoe kreeg Zeeman het voor elkaar om de HybridZ binnen no time uit te verkopen?

De eerste sneaker was gewoon te koop in de winkel. Er werd geen reclame voor gemaakt, enkel een duidelijke productfoto online. In totaal waren er zo’n 20.000 paren te verkrijgen van deze sneaker.

De HybridZ was een limited edition. Van deze sneaker werden slechts 500 exemplaren gemaakt, waarbij elke schoen genummerd werd. Daarnaast waren deze schoenen niet makkelijk verkrijgbaar. Door middel van een loting kon een aantal mensen aan een bestelcode komen om de schoenen online te kopen. De rest van de exemplaren werd in een pop-up store verkocht. Mensen stonden in de rij om de schoenen te bemachtigen.

Ook influencers werden ingeschakeld om de schoen te promoten. Mensen zagen de schoenen die door deze influencers werden gedragen en schreven zich in. Toen bekend werd dat het een Zeeman-schoen was, was deze in korte tijd uitverkocht. Inmiddels zijn de schoenen zelfs te koop via Marktplaats, waarbij de biedingen oplopen tot € 450,-

Opvallend is dat zelfs wanneer mensen zich bewust zijn dat het een hype is, nog steeds bereid zijn om zoveel geld te betalen. Mensen weten dus dat ze betalen voor de hype en niet voor de kwaliteit van het product. Kwalitatieve producten hoeven niet duur te zijn laat Zeeman zien met deze actie. De actie werd dan ook opgezet uit protest tegen overdreven dure merken, waar dit ook een rol speelt. Dat is ook de boodschap die ze hier graag mee willen uitdragen. Het is niet de fabricage die een product duur maakt, maar voornamelijk de hype.

Zeeman schenkt het verdiende geld met de HybridZ aan een goed doel.

Bron: https://www.nu.nl/geldzaken/5916564/hippe-dure-zeeman-sneakers-je-betaalt-voor-de-kermis-eromheen.html 

Een kassaloze toekomst: Decathlon neemt het voortouw

Klanten van sportshop Decathlon kunnen vanaf vandaag in een fysieke vestiging in Nederland hun spullen afrekenen met alleen hun smartphone. De retailer maakt hierbij gebruik van de ‘scan & go’-technologie van de Britse start-up MishiPay. Met deze technologie kunnen klanten een artikel scannen dat ze willen kopen en deze met hun mobiele device scannen en afrekenen. Vervolgens wordt de beveiliging automatisch ontgrendeld en kan de klant de winkel verlaten.

In Nederland is Decathlon één van de eerste retailers die het kassaloze concept van MishiPay implementeert.

CTO van Decathlon Sybe de Graaf stelt; ‘We zijn altijd op zoek naar spannende nieuwe manieren om de ervaring van onze klanten te verbeteren en om frictie in hun in-store klantreis weg te nemen. De mobiele check-out oplossing van MishiPay is snel geïmplementeerd en makkelijke schaalbaar.’

Deze ontwikkeling is niet alleen een mooie, vernieuwende winkelervaring. Het helpt Decathlon waarschijnlijk ook om hun aankoopdata gemakkelijk te ordenen. Het is met deze ontwikkeling relatief gemakkelijk om aankoopdata te ordenen en hergebruiken voor een up- of re-sell.

Reclame van de STER op YouTube

“De publieke omroep mocht voorheen alleen fragmenten op YouTube plaatsen. Als een vorm van marketing. We mochten niet het bereik van NPO-video’s verzilveren. Ster gaan vanaf dit najaar advertenties verkopen”, aldus Ster-directeur Frank Volmer.

Alhoewel dit niet blijkt uit het interview, ligt het voor de hand dat STER een MCN zal starten. Zodoende kunnen alle kanalen van de NPO gebundeld worden onder één paraplu. Dit biedt de STER extra verkoopmogelijkheden naar adverteerders. Het is echter nog niet duidelijk welke vorm dit gaat krijgen, uit de woorden van Volmer kan worden geconcludeerd dat er in ieder geval ruimte zal zijn voor pre-roll-advertenties. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de content zal worden aangepast om hierbinnen extra mogelijkheden te creëren. Zaken die wél mogelijk zijn bij de MCN van bijvoorbeeld Talpa of RTL. Denk aan product placement of webseries.

Het is voor adverteerders een welkome aanvulling in het YouTube-advertentielandschap. De spoedig beschikbare content biedt een groot bereik, brand safety en een goede profielschets van de het publiek dat kan worden bereikt.

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/31/reclamegeld-publieke-omroep-verder-geslonken-a3962125

Next level adverteren: in concert

Afgelopen weekend vierden de Toppers hun vijftienjarig jubileum in de Johan Cruijff Arena. Een groot jaarlijks terugkerend feest met zangers René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit. Dit jaar hadden ze het thema Happy Birthday Party uitgekozen en zong heel de Arena gevuld met 68.000 mensen 3,5 uur uit volle borst mee. Tussen de liedjes en gastoptredens door was er een lange aankondiging en (soort van) interactie met de zaal die onze oren op scherp zetten en deed opletten. Een grote promotie van de zangers voor Holland Casino die werd opgevolgd door meezing medley die ze aftrapte met het liedje Pokerface. Een nieuwe vorm van adverteren, ditmaal tijdens de show, die we eerder nog niet gezien of gehoord hebben. Als je je marketing portemonnee trekt is er steeds meer mogelijk …

Stichting NOM (nationaal onderzoek multimedia) deelt nieuwste bereikcijfers van huis-aan-huisbladen

Gisteren werden door stichting NOM (nationaal onderzoek multimedia) de nieuwe bereikcijfers van huis-aan-huis titels gepresenteerd. De Media Maatschap was bij die presentatie aanwezig. Dit viel ons op.

Huis-aan-huisbladen zijn nog steeds een heel belangrijk medium om mensen lokaal te bereiken. Uit het onderzoek blijkt dat 83% van de mensen wel eens een huis-aan-huisblad leest. Wekelijks worden 7,7 miljoen mensen bereikt door het medium, waarvan bijna 60% maar liefst driekwart van het blad doorleest. Vooral de oudere doelgroepen lezen de bladen (50-64 jaar en 65+ jaar). Daarnaast worden de HAH-bladen in de minder stedelijke gebieden meer gelezen dan in de stedelijke gebieden. Mensen van alle opleidingsniveaus en gezinssamenstellingen worden bereikt met de huis-aan-huisbladen. Het medium wordt vooral op de traditionele manier gelezen, namelijk op papier.

Wat daarnaast opvalt is dat mensen geïnteresseerd zijn in het regionale nieuws en regionale advertenties. Advertenties in HAH-bladen worden als het nuttigst beoordeeld. Daarnaast geeft meer dan de helft van de lezers aan dat ze actie ondernemen n.a.v. advertenties.

We kunnen ons door deze resultaten voorstellen dat adverteerders het medium nog steeds graag inzetten. Meer weten? In de brochure zijn alle onderzoeksresultaten uitgebreid uitgelegd.

Bron: https://www.nommedia.nl/2301034/Brochure_NOM_Regio_Monitor_2019_-_HAH-kranten.pdf?v=0

Delen via