By Published On: 28 januari 2021424 words2.1 min read

Delen via

Door Corona moesten vele winkels in Nederland hun deuren sluiten. Zo ook de lokale boekhandels. Waar menig boekliefhebber hun boeken misschien via grote websites kopen, probeerde Stichting CPNB juist de kleine boekwinkels te promoten.

Stichting CPNB wil het leven van mensen verrijken door ze meer boeken te laten lezen en te stimuleren om een bezoek aan een boekhandel of bibliotheek te brengen. Aangezien dit door de lockdowns niet meer mogelijk is, is er door de boekenbranche een campagne bedacht om de boekhandels te ondersteunen. Om de campagne groots onder de aandacht te brengen heeft DMM hier de radio en print inzet voor verzorgd. Voor vele ondernemers was de eerste lockdown erg schrikken. De lokale boekwinkels zagen hun omzet flink dalen en probeerden manieren te zoeken om tijdens de Corona-crisis online verkoop te stimuleren. Met hulp van de huidige campagne via Stichting CPNB is dit meer dan gelukt, daar boekwinkels hun omzet zagen verdubbelen in vergelijking met de eerdere lockdownweken.

Vanaf donderdag 14 januari werd de campagne afgetrapt met grote impactvolle formaten (1/1 pagina’s) en prominente posities in dagbladen zoals NRC, ADR, Volkskrant en De Telegraaf. Daarnaast is er, in samenwerking met Tommy Wieringa, Simone van der Vlugt, Roxane van Iperen en Adriaan van Dis, een oproep hoorbaar geweest op Radio 1, 2, 4, 5 en BNR om boeken te kopen via de websites van lokale boekhandels. Deze oproep werd onder meer gesteund door tweehonderd schrijvers, die hun volgers via sociale media opriepen te helpen met de hashtag #steunjeboekhandel.

(Bericht gaat verder onder de afbeelding)

Advertentie De boekhandel is dicht van CPNB

Dankzij de campagne #ikleesthuis, waar ook DMM de media-inzet voor mocht verzorgen, werd er in het afgelopen jaar veel meer gelezen dan voorheen. CPNB heeft aangegeven zeer tevreden en blij te zijn met het succes van beide campagnes en wij hopen nog veel samen te kunnen werken in de toekomst.

Benieuwd geworden wat DMM voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op!

Bron:

NU.nl, 2021

Stichting CPNB, 2021

Delen via