By Published On: 14 november 2011342 words1.7 min read

Delen via

Sinds 3 weken loopt er voor STOP AIDS NOW! een campagne, waarbij we als doelstelling hebben meegekregen om 10.000 likes te verzamelen. De Postcode Loterij financiert voor iedere like op een condoom. Hoe meer likes, hoe meer condooms, en bij 10.000 digitale condooms heeft de Postcode Loterij toegezegd dit aantal nog eens te verdubbelen. In combinatie met voorlichting heeft STOP AIDS NOW! als doelstelling om hiv in Afrika terug te dringen.

Met Nicolette Kluijver als boegbeeld zijn we aan de slag gegaan om de koffer te vullen, en niet zonder succes: het zal jullie misschien niet ontgaan zijn dat deze doelstelling al binnen een dag was gehaald! Dit succes is voor het merendeel afkomstig van de ingezette Facebook advertenties, die zowel directe conversie als buzz over STOP AIDS NOW! tot gevolg hebben.

Explosieve groei fanbase

Na het behalen van 10.000 likes hebben we een nieuwe doelstelling meekregen en dat is het behalen van 40.000 likes. En inmiddels zijn we heelhard op weg om ook deze doelstelling te behalen; op het moment van schrijven staat de teller op 39.050 fans. Met dit aantal komt STOP AIDS NOW! met stip binnen in de top 25 van Nederlandse merken met het grootst aantal volgers op Facebook, en met het overschrijden van de 40.000 zou STOP AIDS NOW! zomaar in de top 20 kunnen komen! De afbeelding hierboven is een fragment van de lijst van 31 oktober.

Natuurlijk is dit inmiddels geen actuele stand meer, er zullen nu andere aantallen gelden. De lijst van november zal een beter beeld geven, maar wel laat dit zien dat STOP AIDS NOW! hoogst waarschijnlijk het grootste goede doel is op Facebook. Nog interessanter hierbij is de interactie ratio te melden, de buzz. Kijk bijvoorbeeld naar Hi, dat ruim 100.000 fans heeft en momenteel 7.800 mensen die over het merk praten. STOP AIDS NOW! daarentegen heeft ruim 60.000 fans minder, maar een zeer actieve community met constant rond 12.000 pratende fans. Dit geeft aan hoeveel fans werkelijk bezig zijn met het merk. Dit werkt katalyserend voor de groei van de fanbase en is daardoor misschien wel de meest waardevolle metric voor merken op Facebook.

Delen via