By Published On: 25 februari 2015379 words2 min read

Delen via

Facebook is er al een tijdje mee aan het testen, maar binnenkort is het voor iedere zakelijke pagina mogelijk om een call to action-knop in te stellen. Ideaal om mensen direct door te linken naar de gewenste website of app. De actieknop heeft zich in de praktijk al bewezen, zodoende is het voor iedere zakelijke Facebook-gebruiker dus zeker een aanrader! In dit artikel daarom een korte omschrijving en uitleg over de knop en plaatsing ervan.

Een voorbeeld van een call to action knop in de omslagfoto van de pagina van De Media Maatschap

Uit een onderzoek van Adroll (weliswaar in het buitenland afgenomen) blijkt dat de call to action-knop daadwerkelijk een betere click-through rate (CTR) oplevert.

Bij plaatsing van de actieknop kan er een keuze worden gemaakt uit de volgende verschillende knoppen:

  • Boek nu
  • Contact met ons opnemen
  • App gebruiken
  • Game spelen
  • Shoppen
  • Registreren
  • Video bekijken

Niet al deze mogelijkheden waren ten tijde van het onderzoek al beschikbaar, maar onder de mogelijke knoppen werd een gemiddelde CTR verhoging van 2,85% gemeten. Hierbij kan worden opgemerkt dat de ‘boek nu’ knop van de gemeten knoppen de minste verhoging in CTR oplevert. Wat je doel van de zakelijke pagina ook is, één van de actieknoppen kan hier zeker een bijdrage in leveren.

Plaatsing

Opmerking: voor de meeste pagina’s is het al mogelijk om een actieknop in te stellen, als dit nog niet het geval is, zal dit op korte termijn komen. Facebook geeft hier echter geen exacte datum voor.

Als er nog geen actieknop ingesteld is, kan er een ‘aanzet tot actie’ aangemaakt worden. Deze knop is op de omslagfoto, links naast de ‘vind ik leuk-knop’ te vinden. Vervolgens verschijnt er een keuzemenu met de verschillende knoppen, zoals in onderstaande afbeelding te zien is. Hier moeten de specificaties (het soort actieknop en de landingspagina) opgegeven worden. Tevens kan hier een optionele mobiele landingspagina worden ingevoerd.

Een actieknop toevoegen aan de omslagfoto van een Facebookpagina

Hierna kun je ook een onderscheid maken waar de mobiele bezoekers naartoe gelinkt worden. Ze kunnen naar de (eventueel mobiele) website of naar een app geleid worden. Dit kan apart ingesteld worden voor Android en iOS. Vergeet ‘m vervolgens natuurlijk niet te testen. De resultaten zijn te bekijken in de paginastatistieken.

Tip: zet je bestemmings-URL ook in de beschrijving van je omslagfoto, zodat bezoekers die in plaats van op de knop, op je omslagfoto klikken alsnog gemakkelijk de gewenste website of app kunnen bereiken.

Delen via